Gyógyfüvek és ásványok-egy izgalmas párosítás „Életöröm elixír vörös gránáttal”

Published by krisztina on

ásványbarlang, kristálybarlang, egyedi kézműves ásványkarkötő, prémium füstölő, medencefüstölő, könyvek, tönkölypelyva párna, légzéskönnyítő gyerekpárna, megfázás ellen párna, alvás zavarra párna, gyógynövényes párna, parajdi só, parajdi sópárna

Az ásványok , drágakövek gyógyító erejét legalább olyan régóta használja az ember, mint a gyógyfüveket, gyógynövényeket. A korabeli krónikákban számos erre vonatkozó feljegyzést találhatunk. Több irányzatban, a hagyományos kínai orvoslásban, az árjuvédikus gyógyászatban, a Bibliában is, a jelenések könyvében is találhatunk utalásokat a kristályokra. A középkor híres  kolostori gyógyítója, apátnője Szent Hildegárd Physica című munkájában elmélyülten értekezik arról. hogy a kövek nemcsak akkor gyógyítanak, amikor fájó vagy sérült testrészre helyezzük, hanem gyógyerejüket elixír formájában is segítségül hívta gyakorta. Kolostorának gyógynövénykertje messze földön híres volt, távoli vidékekről keresték fel a gyógyulni vágyók.  A drágakövek, ásványok erejét gyógynövényekkel erősítette, hatást fokozott. Borban vagy tisztított vízben áztatta őket, így a kövek rezgéseit a folyadék átvette. Napjainkban is készíthetünk gyógynövényekkel, fűszerekkel kombinálva aromás italokat készíthetünk. Fontos hogy csiszolt legyen a kövünk, repedés és sérülésmentes. 

Egy üvegre van szükséged, továbbá  20 dkg málna, 10 dkg piros ribizli, 1 dkg aprított friss gyömbér, egy maroknyi piros és illatos rózsaszirom, 2 összezúzott csillagánizs, egy felhasított vaníliarúd, 1 l gyümölcspálinka, 1 db – 1 db csiszolt, és hibátlan vörös gránát, és citrin. Világos helyen érleljük nyolc héten át, majd a pirosra színeződött italt mézzel édesítjük és beletesszük a vörös gránátot. Újabb három hétig érleljük. Az ital erősíti az önbizalmat, önszeretetet,akaraterőt, életörömöt,bátorságot, vérkeringés fokozó,  oldja a gátlásokat, vérnyomás emelő hatása miatt vérnyomás problémákban szenvedők ne fogyasszák, egészséges szervezet számára ajánlott, hiszen alkohol tartalmú az ital, amely betegség esetén nem ajánlott. Kiváló választás ajándékként elkészítve, mert nagyon különleges és egyedi az ízvilága.

Blogbejegyzésünkben Férjem , Gábor  receptjét osztottuk meg, melyet bátran készítsetek el, érdekességnek szántuk, ám fogyasztása kis mértékben javallott, elixír gyanánt max. fél cent.

Oldalunkon, blogunkban található írásokban felhívjuk szíves figyelmét, hogy az ásványok és gyógynövények betegség esetén nem helyettesítik az orvost, az orvosi kezelést, vagy orvos által elrendelt gyógyszert. Egészségügyi probléma vagy betegség esetén keresse fel orvosát. 

vörös gránát elixír