Ásványékszerek tisztítása,feltöltése

Published by krisztina on

ásványbarlang, kristálybarlang, egyedi kézműves ásványkarkötő, prémium füstölő, medencefüstölő, könyvek, tönkölypelyva párna, légzéskönnyítő gyerekpárna, megfázás ellen párna, alvás zavarra párna, gyógynövényes párna, parajdi só, parajdi sópárna
ásványékszer,ásványbarlang

Saját készítésű kristálymandala

Az ásványokat úgy tartjuk számon, mint információhordozókat. Ezek az információk lehetnek gondolatok, elképzelések, amiket fizikailag nem tudunk kimutatni, de érzékeink révén megragadhatóak. Ezeket a köveink képesek felvenni és elraktározni, méghozzá elég hosszú időn át – ami önmagában nem káros, de lehet zavaró, mivel ezek az információk megváltoztatják a kő tulajdonságait.

Ha egyfajta láthatatlan terhet, az ásvány saját tulajdonságaiból nem következő reakciót veszünk észre egy kövön, akkor ajánlatos eltávolítani a hozzátapadt információt. Ha egy éppen a birtokunkba jutott (vagy régóta használt, de nem tisztított) kővel, ásványékszerrel kapcsolatban rossz érzésünk van, akkor valószínűleg szennyezett. Azért is fontos ismernünk a kő saját tulajdonságait, hogy meg tudjuk különböztetni a természetes és a felvett információját.

Vízzel való tisztítás

vízben nem oldódó, masszív ásványokat egyszerű mosással (vízzel és forrásvízzel) tudjuk megszabadítani az információtehertől. Vannak bizonyos törékeny, morzsolódó kövek, amiket viszont nem szabad vízzel való érintkezésnek kitenni, ezért ezt a módszert csak akkor javaslom, ha biztosan ismerjük a megtisztítani kívánt kő fizikai tulajdonságait.

Sóval való tisztítás

Ez jóval biztonságosabb és bármely ásvány megtisztítására alkalmas (kivéve a borostyánt, erről egy következő posztban írok), ám legalább olyan hatékony, mint az előző. Tegyünk egy nagyobb üvegtálba egy kisebbet, a kettő közötti rést pedig töltsük fel száraz sóval. A kisebb tálkába szintén öntsünk száraz sót, és takarjuk le egy kendővel, majd erre helyezzük rá az ásványt 2-3 órára.

Füstölővel való tisztítás

Egy másik módszer a füstölés, amit hagyományosan bármi – legyen szó egy tárgyról, egy szobáról vagy az auránkról – megtisztítására lehet alkalmazni. Tehetjük ezt az ásványok esetében is, egyáltalán nem macerás folyamat. Kiválasztunk egy erre alkalmas gyógynövényből vagy fából készült olajat, füstölőrudat (elsősorban a tömjén ajánlott erre), és pár percre a füstjébe tartjuk a köveket vagy az ásványékszert.

Ez biztonságos minden ásványra nézve, egyiknek sem lesz tőle baja.

Tisztító rituálé

Aki szeretne közelebb kerülni, ráhangolódni az ásványaira, ásványékszereire, tarthat egy hangulatos szertartást is. Úgy gondolom, hogy általa nemcsak a köveket, de egy kicsit az elménket is felszabadíthatjuk a káros energiák alól.

Ehhez a rituáléhoz lehet kellékeket is használni: például gyújthatunk gyertyát (kellő óvatossággal), használhatunk hangtálat, füstölőt. De a lényeg egy rendezett tér, ahol kizárjuk a zavaró tényezőket (gondoskodunk arról, hogy ne csörrenhessen meg a mobil stb.). Mentálisan ráhangolódunk a szertartásra (akár egy rövid meditációval), és a kőtisztítást végigkísérjük azzal az erősen megtartott gondolatunkkal, hogy a kőben lévő idegen információk térjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Ez a spirituális szemléletűek tapasztalatai szerint a leghatékonyabb módszer.

Holdfénynél való feltöltés

Újhold, telihold idején a megtisztított ásványt, ásványékszert érdemes kitenni , hogy a hold fényénél töltődjön.

Reiki energiával való tisztítás

Folyó csapvizes vagy forrásvizes tisztítás után reiki energiával fel lehet tölteni az ásványt, ásványékszert.

Földbe ásás

Vannak olyan kristálygyógyászok, akik a földbe ássák pár órára az ásványt, vagy ásványékszert, hogy leföldeljék, a negatív energiákat visszaadják Földanyának.