Kapcsos korpafű párna-görcsoldó hatású

Published by krisztina on

ásványbarlang, kristálybarlang, egyedi kézműves ásványkarkötő, prémium füstölő, medencefüstölő, könyvek, tönkölypelyva párna, légzéskönnyítő gyerekpárna, megfázás ellen párna, alvás zavarra párna, gyógynövényes párna, parajdi só, parajdi sópárna

A kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) fellelhető Észak- és Közép-Európában, Afrikában, Ázsiában és Amerikában. Főként réteken, hegyeken és erdőkben növekszik ez a csodálatos növény, melynek gyógyerejét már az indiánok is felfedezték. Népies elnevezései: farkasnyom, földönfolyó és kutyalánc. Érdekes, hogy ezt a növényt boszorkánylisztnek is hívják, talán azért, mert a régebbi korokban az istálló ajtajára erősítették, hogy távol tartsák a boszorkányokat. Ennek a növénynek a szára a másfél métert is elérheti, a levelei pedig 3-5 mm hosszúságúak, hegyes végűek és pikkelyszerűek. A növényen spóratermő füzérek fejlődnek, melyekből a spórákat július és szeptember között szórja szerteszét. A spórák tűzbe dobva nagy lángot és füstöt idéznek elő, ezért a régebbi korokban előszeretettel használták nagy látványosságot igénylő műsorszámoknál színházakban és cirkuszokban.

korpafű párna, parajdi sópárna

A gyógynövény hatóanyagai a következők: illóolaj, keményítő, E-vitamin, pektin. Milyen betegségekre jelent gyógymódot a kapcsos korpafű? Segítséget jelenhet hasmenésnél, májgyulladásnál, vesével összefüggő problémáknál és reumánál. A gyógynövényt lehet alkalmazni májbetegségek esetén, anyagcsere- és húgyúti problémáknál, köszvénynél és aranyérnél. Álmatlanság esetén is hasznos lehet az alkalmazása. A gyógyszer- és a kozmetikai ipar is használja, hintőporok alkotórészeként alkalmazzák.

korpafű párna, parajdi sópárna

Ha fáj valamilyen testrésze – válla, lába, karja, hasa, feje –, korpafű párnánkat éjszaka a fájó testrészre kötözni. A korpafű a lábszárban jelentkező görcsöt is képes enyhíteni vagy megszüntetni.

A növényből készült lábfürdő szintén enyhíti a láb görcseit, az ülőfürdő pedig akkor hatásos, ha a hólyagban jelentkezik hasogató fájdalom.

korpafű párna, parajdi sópárna

Hazánkban, Ausztriában és Németországban a kapcsos korpafű védett növényként van nyilvántartva. Beszerzése igazoltan történik, hivatalos gyógynövénykereskedőtől.

A korpafű spóráját boszorkánylisztnek is hívják, mivel nemcsak sebgyógyításra és más betegségek kezelésére alkalmazható, hanem színházakban, cirkuszokban robbanások kiváltására is használható, ugyanis tűzbe dobva erős lángot és nagy füstöt idéz elő.

Ez lehet az oka, hogy a népnyelvben elterjedt a „boszorkányliszt” fogalma – hisz már a középkorban is ismerték a korpafűspóra erejét, ha a tűzbe szórták, középkori feljegyzésekből tudjuk, hogy mágikus erőt tulajdonítottak neki, és különböző szertartások alkalmával felhasználták.

A korpafűpárna egy évig megőrzi gyógyító hatását, ugyanis egy évig sugárzik belőle a rádium. Köztudott a rádium jótékony hatása-gondoljunk bele a hévizi gyógyvíz rádiumtartalma segíti elő az állapot javulást, fürdőkúráknál.

Felhasznált huzat anyagaink 100 % pamut,ökotex standard minősítésűek.

„Népgyógyàszati leírások alapjàn”

Webshopunkban, illetve forgalmazóinknál vásárolt párnájáról tudni illik, nem orvosság nem gyógyászati eszköz, orvosi ellátást és kezelést nem helyettesít, bármilyen fizikai vagy mentális betegség esetén keresse fel kezelőorvosát.

korpafű párna-ásványbarlang